Taktiker i foosball

De flesta spel sägs ha taktiker och strategier som man kan använda sig av för att slå sin motståndare, och det finns det även i foosball. En duktig spelare är inte bara skicklig, utan har även en förmåga att tänka psykologiskt. Det gäller både att ha bra taktik och att känna till hur en motståndare spelar.

Hur börjar man?

Genom att spela flera omgångar övar man inte bara upp sin skicklighet, utan man lär sig även hur sina motståndare spelar. När man spelar defensivt är det viktigt att skydda målet, då är det bra att man rör på sina spelare fram och tillbaka för att minska chanserna att släppa in ett mål. Alla spelare en svaghet, och en duktig motspelare upptäcker för eller senare sin motståndares svaghet.

Nybörjarens största misstag

Ett misstag som många nybörjare gör är att rotera sina spelare 360 grader. Det kan anses vara en bra teknik för att få fart på bollen men å andra sidan så ger dig dig mindre kontroll då bollen möjligtvis kan hamna fel. Genom att öva på att passa och ta emot bollen, kan man lätt öva upp sin färdighet och minska risken för mål som kunnat räddas.

Stoppa bollen!

När man passar bollen har man alltid möjlighet att stanna den. Det är en bra strategi att använda sig av om man behöver fundera över vart man ska skicka den. När bollen står stilla har du möjlighet att antingen skjuta ett skott eller passa. Om man fortfarande inte vet vart bollen ska därefter, så kan man skjuta den i väggen. Detta är ett enkelt sätt att spela upp bollen. En motståndare har lättare att vinna över dig i spelet om du inte följer bollen. Bollen ska man följa både när man spelar anfall och när man spelar defensiv. Det är även väldigt viktigt att inte hålla i handtaget för hårt. Håller man ett löst grepp om handtaget får man en bra rörelse när man spelar och man får även bra fart på bollen.